Istorisirea Pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice. Exercitii spirituale, de Ignatiu de Loyola

Istorisirea Pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice. Exercitii spirituale

de Ignatiu de Loyola

Istorisirea Pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice. Exercitii spirituale

Titlu:

Istorisirea Pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice. Exercitii spirituale

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Polirom

Autor: Ignatiu de Loyola

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 280

Anul apariţiei: 2007

190,00 RON
Vezi carte

Unica ediție în limba română a operelor complete ale lui Ignațiu de Loyola - figură proeminentă a Renașterii spaniole si a misticii europene. În capodopera sa, Exercitii spirituale, transpar influențele unei devotio moderna, ramasă până astăzi un model de meditație metodică.

Istorisirea Pelerinului poate fi citită atât ca o autobiografie a lui Ignațiu de Loyola, cât și ca un testament spiritual lăsat de maestru urmașilor săi. Ignațiu nu își propune atât să se povestească pe sine, și cu atât mai puțin să se ofere altora drept model, cât vrea să arate cum propria experiență spirituală l-a condus la întemeierea Societății lui Isus, deopotrivă opera și moștenitoarea acestuia.

Jurnalul mișcărilor lăuntrice este singurul manuscris ignatian autentic ajuns până la noi, oferind cititorilor o perspectivă nebanuită în lumea interioară a Sfântului. Reflecția, rugăciunea și spiritul misionar rodesc aici indisociabil.

Exercițiile spirituale cuprind patru „săptămâni” de apropiere a exercitantului, prin meditație și rugăciune, de Cuvântul lui Dumnezeu, având totodată menirea de a-l ajuta în căutarea unei alegeri de viață corespunzătoare.

Coperți cartonate, tiraj mic. Unica ediție. Traducere și note de Antoaneta Sabău, Iulian Budău, Marius Talos, S.J. Introduceri de Marius Talos, S.J.

Ignațiu de Loyola - Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale.

Recenzii

Cartea “Istorisirea Pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice. Exercitii spirituale” de Ignatiu de Loyola a apărut la editura Polirom în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare impecabilă, conține 280 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană