Corpus Draculianum. Scrisori și documente de cancelarie: Cancelarii valahe

Corpus Draculianum. Scrisori și documente de cancelarie: Cancelarii valahe

Corpus Draculianum. Scrisori și documente de cancelarie: Cancelarii valahe

Titlu:

Corpus Draculianum. Scrisori și documente de cancelarie: Cancelarii valahe

Domeniu: Documente

Editura: Academiei Române

Autor: nespecificat

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 344

Anul apariţiei: 2019

Vezi carte

Corpus Draculianum. Studii și documente relative la viața, familia și vremea voievodului Vlad Țepeș Drăculea (1420-1510). Volumul 1: Scrisori şi documente de cancelarie, Tomul 1: Cancelarii valahe.

Unm volum masiv, coperți cartonate, tiraj foarte mic.

Corpus Draculianum, apărut la editura Academiei Române în colaborare cu editura Istros a Muzeului Brăilei Carol I, sub coordonarea colectivului compus din Thomas M. Bohn, Adrian Gheorghe, Christof Paulus și Albert Weber, și editat de Adrian Gheorghe, Albert Weber, Alexandru Ștefan Anca și Ginel Lazăr, reuneşte întreaga bază documentară publicată şi nepublicată a izvoarelor de orice gen de la şi despre cel mai cunoscut român pe plan internaţional, voievodul Vlad III Ţepeş Drăculea (cca. 1431-1476), din perioada 1437-1650. Nu mai puţin de 20% dintre aceste izvoare prezintă surse necunoscute până acum cercetării româneşti şi internaţionale, ceea ce face că fiecare volum să aducă, fără excepţie, noutăţi semnificative. Textele reunite aici şi editate critic cuprind 17 limbi europene şi orientale, traduse şi comentate pe larg în română, acoperind o arie geografică vastă ce merge din Peninsula Iberică până în inima Imperiului Safavid din Persia şi din nordul Germaniei până în sudul Greciei. Toate acestea au fost posibile prin munca interdisciplinară a unui colectiv româno-german în cele mai importante arhive şi biblioteci din Italia, Vatican, Spania, Franţa, Germania, Austria, Ungaria, România, Rusia, Croaţia, Turcia şi Egipt. Fiecare volum este deschis de studii introductive pentru a uşura cititorului parcurgerea şi înţelegerea izvoarelor editate. Volumul de faţă cuprinde toate izvoarele rezultate din cancelariile diferiţilor voievozi din Ţara Românească, pe tron sau în pribegie, ori din cele ale boierilor acestora. Pe lângă cele 69 de scrisori şi hrisoave în slavonă, latină, română şi maghiară (dintre care 31 de la Vlad Ţepeş), volumul mai cuprinde şi o colecţie completă a amprentelor peceţilor voievodului, a monedelor atribuite acestuia, precum şi a inscripţiilor ce fac referire la vremea domniilor sale.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Corpus Draculianum. Scrisori și documente de cancelarie: Cancelarii valahe” a apărut la editura Academiei Române în seria de Documente, se află în stare nouă, conține 344 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană