Unica ediție integrală Franz Kafka - Corespondență, apărută în 3 volume la editura RAO între 2005-2008.
Coperți cartonate, ediție de lux.
Franz Kafka - Corespondență, volumul 1
Cele 377 de scrisori trimise intre anii 1900-1912, dintre care 15 sunt publicate pentru prima oara in acest volum, reflecta cea mai intensa si memorabila perioada din viata lui Kafka: prieteniile cu Oskar Pllak, Paul Kisch, Max Brod, Ernst Rowohlt - pe cand era student al Facultatii de Drept, iar, mai apoi, angajat al unei firme de asigurari din Praga -, prima iubire inchinata lui Hedwig Weiler. Cea mai insemnata parte a acestui volum o reprezinta cele peste 100 de epistole pline de pasiune si emotie, dedicate viitoarei sale logodnice, Felice Bauer.
Franz Kafka - Corespondență, volumul 2
Anii 1913-1914 marcheaza cea mai bine documentata perioada din viata lui Franz Kafka. Accentul cade, in acest al doilea volum, pe corespondenta autorului cu Felice Bauer. Insa din octombrie 1913 apare pe scena un nou personaj: Grete Bloch, prietena a lui Felice Bauer si intermediara in relatia acesteia cu Kafka. In linistea unei astfel de lumi monotone, putem surprinde, precum un barometru, variatiile linistii, ale nelinistii si ale furtunilor; linistea primilor ani, nelinistea primelor povesti de prietenie si de dragoste si, in cele din urma, furtuna care izbucneste odata cu scrisorile catre domnisoara Felice Bauer. Rareori a existat o asemenea descatusare intr-o opera. - Hanns Zischler
Franz Kafka - Corespondență, volumul 3
Conflictele din viata lui Kafka se accentueaza dramatic din anul 1914. Incepe Primul Razboi Mondial, un eveniment care il va surprinde pe scriitor la Praga, unde lucra ca functionar, dandu-i peste cap toate planurile unei existente libere. El trece, cu toate acestea, printr-o intensa faza de creatie, se nasc Procesul si Colonia penitenciara. Presiunea exterioara exercitata de familie, viata ingrata si monotona de functionar cezaro-craiesc si „lupta pentru casatoria cu Felice Bauer“ il debusoleaza pe scriitor. Paradoxal odata cu declansarea tuberculozei, in 1917, Kafka incepe sa vada lucrurile mai clar, marturisind el insusi ca viata sa a capatat dimensiuni mai simple.